Известие

Collapse
No announcement yet.

датчик на коляновия вал, колко струва?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• датчик на коляновия вал, колко струва?

колата почна да гасне при празен ход при 170 км/ч - не е никак приятно...
    като изстине колата се оправя и после пак
    май му дойде времето
    колко струва и трудно ли се сменя?
    alfa 156 '00 2.0 distinctive

Лесно се сменя. Струва около 150 лв. виж тук: http://www.axm-auto.com Може да го поръчаш онлайн.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Колега този датчик го има в ТиН кар и струва 78лв нещо такова,мой приятел сменя преди 1 седмица.
      Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
      The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Re: датчик на коляновия вал, колко струва?

Първоначално публикувано от fredi77
        колата почна да гасне при празен ход при 170 км/ч - не е никак приятно...
        като изстине колата се оправя и после пак
        май му дойде времето
        колко струва и трудно ли се сменя?
        Ферди тя тая майна е с два датчика един на разпределителния и един на коляновия вал ясно ли е кой от двата прави белата.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Ферди тя тая майна е с два датчика един на разпределителния и един на коляновия вал ясно ли е кой от двата прави белата.
          Точно така с два датчика е , този на разпределителния вал струва 150лв, а на коляновия 60лв.. Ама в кой от двата е проблема

Comment

беше този по скъпия естествено (140 лв в пловдив)
            лошото че момчето на което си продадох колата е карал със 170 км/ч и се е въртял 2 пъти преди да спре...луд късмет че не се е пребил, да еба и тоя датчик...гасне, умира сервото на волана и спирачката, като ми се обади едвам говореше от уплаха
            alfa 156 '00 2.0 distinctive

Comment

И при мен се получава същата работа , карам малко и спира да подава бензин към двигателя , помпата е проверена работи . Постой малко и пак запали и след време същотото гасне и върти стартера но бензин не хвърля към двигателя (проверих след като изкарах тръбичка която идва от резервоара и отива към двигателя , да видя дали хвърля бенз ) , дали и на мен ми идва проблема от датчика ? Някви предположения ?

Comment

Къде точно се намира тоя датчик някой да знае?????
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Готово от него идваше проблема , смених го и за сега всичко е Ок !! :P

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
                    Единия е на разпределителния вал на изпускателните клапани по точно под самата щайба а другия е на блока на двигателя от страната на смукателния колектор от страната към дросела
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
                      Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ
                      Единия е на разпределителния вал на изпускателните клапани по точно под самата щайба а другия е на блока на двигателя от страната на смукателния колектор от страната към дросела
                      Мда, снощи си играх да свалям колекторите, и мисля че знам за кои точно говориш......близо е до датчика за маслото мисля и кабела му е закачен за пластмасата на колектора - или синя или бяла или кафява букса......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от oem
                        Лесно се сменя. Струва около 150 лв. виж тук: http://www.axm-auto.com Може да го поръчаш онлайн.
                        В тоя саит не виждам къде има датчик на колянов вал, под какво име го има там? И наистина каква е цената му, защото вече доста често ми прави номера и неще да пали после стои малко и запалва качвамия на пц и показва грешка в датчика на коляновия вал!Но не съм сигурен дали е датчика понеже го откачаме от буксата и като завартим кабела лекичко от тая страна на букста която подава само ток на датичка започва да се чува как помпата работи , изолривахме там тва онова не се чува ам пак започна да праи ядове с паленето светна инжектора и неще стои малко мачим я и пали!
                        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Ето ти линкче - фазов датчик
                          http://www.axm-auto.com/index2.php?bran ... subcat=341

Comment

е това е датчик на разпределителния вал не на коляновия!
                            Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Ок де никой ли незнае цената на този датчик?

Comment

Working...
                              X